UVJETI KUPNJE


UDŽBENICI
 > ELEKTROTEHNIKA
 > INFORMATIKA
 > KEMIJA
 > MEDICINA
 > STROJARSTVO

STRUČNA KNJIGA

LEKSIKONI, PRIRUČNICI, RJEČNICI

BIBLIOTEKA 30 MINUTA

BIBLIOTEKA EDZ-a

BELETRISTIKA

POPULARNO-ZNANSTVENA KNJIGA

KATALOG


Tražilica
Kategorija
Naziv
Pojam
Broj posjeta:
KORISNIČKO IME: LOZINKA:

Imunologija i imunosne bolesti pluća

Autori: Dubravka Benčić, Drago Batinić, Branko Malenica i sur.
ISBN: 978-953-6647-86-6
Format: 17 x 24 cm
Opseg: 492 stranice
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2010.

Od 1983. godine, dakle samo deset godina nakon što je izvedena prva bronhoalveolarna lavaža u svijetu, bronhoalveolarni ispirak (BAL) rutinski se analizira u Klinici za plućne bolesti Jordanovac u Zagrebu. BAL je danas etablirani klinički materijal koji može dati važne informacije o dijagnozi bolesti, odabiru najsvrhovitijeg liječenja i prognozi bolesti. Međutim, zahtjevi struke nisu se još iscrpili, pa je BAL i danas jedan od najispitivanijih bioloških materijala. Drugim riječima, istraživanje BAL-a neprestano potiče struka radi dobivanja novih dijagnostičkih i prognostičkih pokazatelja, ali i u cilju dobivanja odgovora na složene imunopatogenetske mehanizme u brojnim imunosnim bolestima pluća. Potreba za ovom knjigom došla je spontano kao rezultat dugogodišnje suradnje kliničara i laboratorijskih djelatnika, posebice imunologa. Naime, tijekom 2002. i 2003. godine održan je u organizaciji KB Jordanovac, KBC-a Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poslijediplomski tečaj trajne medicinske edukacije pod nazivom Pluća kao imunosni organ — granulomske i intersticijske bolesti pluća gdje se i pokazala potreba za izdavanjem odgovarajućeg ‘ozbiljnijeg’ udžbenika, odnosno ove knjige.

Ovaj će udžbenik pomoći medicinskim djelatnicima različitih usmjerenja u pokušaju razumijevanja imunosnih poremećaja u plućnim bolestima te na taj način otvoriti vrata za slična područja medicine za koja postoji velik interes (primjerice upalne bolesti crijeva ili imunologija kožnih promjena). Imajući to u vidu, mislimo da će udžbenik prije svega koristiti liječnicima na specijalizaciji i supspecijalizaciji iz područja koja su izravno ili neizravno vezana za problematiku plućnih bolesti (interne medicine, pedijatrije, pulmologije, kliničke imunologije i alergologije, medicine rada, obiteljske medicine i sl.) i specijalizantima laboratorijskih struka (a potencijalno i budućim specijalizantima iz laboratorijske medicine za koju se nadamo da će uskoro zaživjeti i u našoj sredini!). Vjerujemo da će biti od koristi i polaznicima stručnih poslijediplomskih studija i polaznicima doktorskih studija, ali i studentima medicine i svim drugim medicinskim i laboratorijskim djelatnicima koji u svojem radu dolaze u doticaj s problematikom imunosnog sustava pluća i imunosnih bolesti pluća. Držimo da takvih nije malo, posebice ako imamo na umu da su neke od opisanih bolesti, kao što su alergijske bolesti dišnih putova i pluća, vrlo ozbiljan javnozdravstveni i medicinski problem suvremenih društava.

 

Cijena: 500 + 5 % PDV kn

Infektologija za stomatologe

Autori: Ivan Beus, Višnja Škerk
ISBN: 953-6647-41-9
Format: 17 x 22,5 cm
Opseg: 160 stranica
Uvez: meki
Godina izdanja: 2002.

Udžbenik je namijenjen prvenstveno studentima stomato-logije koji do sada nisu imali svoj udžbenik iz infektologije. Zato je prilagođen programu nastave na stomatološkim fa-kultetima.
Produžavanje životne dobi općenito, a tako i bolesnika s kroničnim bolestima (dijabetes), te sve više onih sa steče-nom imunodeficijencijom iz bilo kojeg razloga (AIDS, korti-kosteroidna ili citostatska terapija), dovelo je do niza in-fektivnih bolesti, koje prije ili nisu bile poznate, ili njihovi uzronici nisu bili patogeni za inače zdrave ljude. Suvremeni, složeni kirurški zahvati i najbolje izvedeni, mogu biti komplicirani sekundarnom infekcijom. Isto vrijedi i za zahvate u stomatologiji. Zato je ovaj udžbenik koristan i svim liječnicima – stomatolozima u njihovoj svakodnevnoj praksi.

Cijena: 135,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

AIDS – HIV bolest

Strossmayerova nagrada za najuspješnija znanstvena djela na hrvatskom jeziku za medicinske znanosti u godini 1996.
Autori:
Ivan Beus i Josip Begovac
ISBN:  953-96399-4-8
Format: 
Opseg: 
Uvez: tvrdi i meki
Godina izdanja: 1996.
Rasprodano!

Cijena: 190,00 kn

IZDVAJAMO

Da bi kupovali s košaricom ili poslali narudžbenicu, morate se registrirati (ili ako već jeste, koristiti Vaše korisničko ime i lozinku).

Naš direktni e-mail:
graphis1@inet.hr

 Na sve cijene treba dodati 5 % PDV-a.

 

 

NOVO!!!

UML-dijagrami

Napajanje električne vuče

NOVO!!  SIMATIC automatizacijski
sustavi

NOVO! Električna
pogonska tehnika

Fran Bošnjaković:
Nauka o toplini (I., II. i III.)

Nova knjiga R.
Miloševića:
Vakuumski
električni sklopni
aparati!

Imunologija i imunosne bolesti pluća. Izbornik: udžbenik - medicina!

A. Višković UGLJEN: SIGURNA ENERGIJA! Vidi izbornik: stručne knjige:energija.

Primjena programskog sustava Matlab za rješavanje tehničkih problema.

 

Aktualno:

Monografiju "BIOKOVO"
(izabrana 
u 20 najboljih knjiga u 2009.) naručite  telefonom  (01/2322-975) ili e-mailom (vidi popularnoznanstvena knjiga).

 

 

Objavljena je knjiga za djecu poznatog urednika emisija za djecu Hrvatskog radija Čedomila Variole: "Od neprilika do prilika..." (vidi beletristika, romani).