UVJETI KUPNJE


UDŽBENICI

STRUČNA KNJIGA

LEKSIKONI, PRIRUČNICI, RJEČNICI

BIBLIOTEKA 30 MINUTA

BIBLIOTEKA EDZ-a

BELETRISTIKA

POPULARNO-ZNANSTVENA KNJIGA

KATALOG


Tražilica
Kategorija
Naziv
Pojam
Broj posjeta:
KORISNIČKO IME: LOZINKA:

Englesko-hrvatski rječnik elektroničkog nazivlja

Autor: Zdravko Vlaić
ISBN: 978-953-6647-90-3
Format: 17,5 x 23,5 cm
Opseg: 560 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2007.

Rječnik obuhvaća jezično blago od približno 21000 natuknica i stručnih naziva iz elektronike (npr. radij-ske i optičke komunikacije, televizija, mjeriteljstvo) i onih područja tehnike, matematike, fizike i kemije koja su neposredno povezana s elektronikom. Uz manje poznate nazive dodano je i njihovo kratko objašnjenje; u tome je i posebna vrijednost ovog rječnika. Može dobro poslužiti znanstvenicima, stručnjacima raznih struka i studentima pri proučavanju opsežne znanstvene i stručne literature te pri pisanju radova. Dobro će poslužiti i prevoditeljima s engleskog na hrvatski i obratno.Cijena: 380,00 + 5 % PDV kn

BrE vs. AmE HOMOPHONES

Autorica: Ernestina Landau
ISBN: 978-953-6647-91-0
Format: 21,5 x 15,5 cm
Opseg: 356 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2008.

Rječnik obuhvaća najkarakterističnije i najčešće korištene homofone (engleskog i američkog govornog područja) izvađene iz Longman Pronunciation Dictionary. Autorica je zahvaljujući svom dugogodišnjem radu (radila i na Odjelu fonetike na University College London gdje joj je nadređeni bio prof. A.C. Gimson) i iskustvu odlučila svoje znanje sažeti u ovu knjigu na pomoć svim fonetičarima, studentima fonetike te svima koji se bave tim područjem.

Cijena: 300,00 + 5 % PDV kn

Abecedni indeks mjernih jedinica/Alphabetical index of units

Strossmayerova nagrada za najuspješniji izda-vački pothvat u godini 1999.
Dvojezični hrvatsko-engleski sveučilišni priručnik
Autor: Rudolf Buljan
Pripremila i dopunila: Ernestina Landau
ISBN: 953-6647-19-2
Format: 20 x 28 cm
Opseg: 400 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 1999.

Nakon gotovo četrdeset godina pojavljuje se u Hrvatskoj vrijedna i korisna knjiga iz mjeriteljskog područja koja je po pristupu i obujmu iznad svjetskog prosjeka. Autor je počeo od samog početka (1960.) obrađivati i klasificirati mjerne jedinice Međunarodnog sustava (SI), kao i prethodnih sustava, s ciljem omogućavanja svim korisnicima brzo i pouzdano pretvaranje zastarjelih jedinica u jedinice SI. Knjiga obuhvaća preko 4000 mjernih jedinica, od kojih preko 1100 pripada Međunarodnom sustavu SI. Namijenjena je svima onima koji upotrebljavaju mjerne jedinice u svom krugu djelatnosti jer su u njoj obuhvaćene sve dopuštene jedinice iz međunarodnih normirnih institucija (ANSI, BSI, ISO) kao i mnoge jedinice prije SI.

Cijena u knjižarama: 315,00 kn
Internet popust: 10 %

Cijena: 315 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Kratice u elektrotehnici i računalstvu
Autor: Dušan Vujević
ISBN: 953-6647-02-8
Format: 17,5 x 23,5 cm
Opseg: 270 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2002.

U suvremenoj stručnoj literaturi, katalozima, prospektima, pa i u dnevnom tisku, sve se češće rabe akronimi (prema B. Klaiću, Rječnik stranih riječi, akronim je skraćenica od početnih slova ili slogova nekog višedijelnog naziva, npr. EMS-elektromotorna sila) i kratice. Samo se u manjem dijelu tiskovina, obično onoj namijenjenoj široj čitalačkoj publici, uz akronime i kratice navode puni nazivi. Autor, našavši se i sam u situacijama kada nije mogao dokučiti značenja akronima i kratica iz tema koje su bile izvan njegovog užeg stručnog područja, odlučio ih je pribilježiti i pronaći njihovo značenje. Ovo je djelo zamišljeno kao priručnik, a ne leksikon, enciklopedija ili rječnik, i namijenjen je prvenstveno studentima i onima koji nisu uski znalci iz pojedinog područja.
Cijena: 200,00 + 5 % PDV kn

Elektrostrojarski rječnik (engl.-hrv. i hrv.-engl.)
Autorica: Marija Vrban
ISBN: 953-6647-58-3
Format: 17,5 x 23,5 cm
Opseg: 160 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2003.

Ovaj je rječnik nastao kao rezultat dugogodišnje prakse i uvjetovan je potrebom znanstvenog i tehničkog prevoditelja za engleskim stručnim izrazima koji nisu zabilježeni u hrvatsko-engleskim i englesko-hrvatskim općim i tehničkim rječnicima. U takvom se slučaju do stručnih naziva dolazi čitajući stranu stručnu literaturu uz uporabu stranih više-jezičnih i jednojezičnih rječnika te uz pomoć i objašnjenja inženjera specijalista za pojedina područja.
Kao i svaki terminološki rječnik, i ovaj je rječnik namijenjen onima koji već dobro vladaju engleskim jezikom, a potreban im je stručni vokabular koji opći rječnici ne sadrže. Ovaj rječnik je koristan tehničkim i znanstvenim prevoditeljima te stručnja-cima u elektroprivredi, proizvodnim organizacijama i na fakultetima.
Cijena: 150,00 + 5 % PDV kn

Tehnički razlikovni rječnik – hrvatskog i srpskog jezika

Autor: Vladimir Muljević
ISBN: 953-6647-62-1
Format: 17,5 x 23,5 cm
Opseg: 50 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004.

Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog nazivlja iz područja elektrotehnike, strojarstva, matematike, fizike i kemije sastavljen je da bi se ukazalo na razliku između srpskog i hrvatskog jezika u stručnom nazivlju spomenutih struka.
Srpsko i hrvatsko stručno nazivlje nastajalo je i razvijalo se pod utjecajem francuskoga, a hrvatsko pod utjecajem nje-mačkog jezika.
Stručno je nazivlje u ovom razlikovnom rječniku prikupljeno iz stručne literature na srpskom jeziku, objavljene u posljednjih pedesetak godina.

Cijena: 80,00 + 5 % PDV kn

IZDVAJAMO

Da bi kupovali s košaricom ili poslali narudžbenicu, morate se registrirati (ili ako već jeste, koristiti Vaše korisničko ime i lozinku).

Naš direktni e-mail:
graphis1@inet.hr

 Na sve cijene treba dodati 5 % PDV-a.

 

 

NOVO!!!

UML-dijagrami

Napajanje električne vuče

NOVO!!  SIMATIC automatizacijski
sustavi

NOVO! Električna
pogonska tehnika

Fran Bošnjaković:
Nauka o toplini (I., II. i III.)

Nova knjiga R.
Miloševića:
Vakuumski
električni sklopni
aparati!

Imunologija i imunosne bolesti pluća. Izbornik: udžbenik - medicina!

A. Višković UGLJEN: SIGURNA ENERGIJA! Vidi izbornik: stručne knjige:energija.

Primjena programskog sustava Matlab za rješavanje tehničkih problema.

 

Aktualno:

Monografiju "BIOKOVO"
(izabrana 
u 20 najboljih knjiga u 2009.) naručite  telefonom  (01/2322-975) ili e-mailom (vidi popularnoznanstvena knjiga).

 

 

Objavljena je knjiga za djecu poznatog urednika emisija za djecu Hrvatskog radija Čedomila Variole: "Od neprilika do prilika..." (vidi beletristika, romani).