UVJETI KUPNJE


UDŽBENICI

STRUČNA KNJIGA
 > ELEKTROTEHNIKA
 > ENERGIJA
 > NORME
 > POVIJEST, GLAZBA
 > SPORT
 > VJERA, TEHNIKA, ZNANOST

LEKSIKONI, PRIRUČNICI, RJEČNICI

BIBLIOTEKA 30 MINUTA

BIBLIOTEKA EDZ-a

BELETRISTIKA

POPULARNO-ZNANSTVENA KNJIGA

KATALOG


Tražilica
Kategorija
Naziv
Pojam
Broj posjeta:
KORISNIČKO IME: LOZINKA:

Zvona
Autor: Ivan Bosilj
ISBN: 953-6647-20-6
Format: 18,5 x 24 cm
Opseg: 246 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2000.

Zvono u zvoniku visi između neba i zemlje i njegov zvuk na mističan način veže zemlju s nebom, naše vrijeme zemaljsko s vječnošću božanskom. Zato zvono, božićni zvončići, podne, misa, podizanje, blagoslov, večernja, sprovod, uskrsna glorija – uvijek u nama skreću misao na transcedentno, vječno. Važno je stoga da zvono ima plemenit zvuk. Ova knjiga daje upute i odgovore na tisuće pitanja kao što su: kako se odabiru, naručuju i lijevaju zvona, zvoni li bolje zvono s primjesom srebra i zlata, zašto zvono može puknuti, može li se puknuto zvono zavariti, koje je najveće zvono na svijetu, tko je Hrvatskoj oteo 100 vagona zvona?
Ova je knjiga izvrstan priručnik i vodič župnicima, obrtnicima, crkvenim vjećnicima, gradonačelnicima, arhitektima i svima onima koji će u životu imati sreću naručiti lije-vanje zvona i postavljati ga u crkvu. Knjigu bi trebao pročitati svaki župnik i zvonar da se nauče kako zvono treba njegovati, kako zvoniti. Knjiga je izvrstan priručnik arhitektima, metalcima, ljevačima, povjesničarima, novinarima ...
Cijena: 200,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Vatroslav Lisinski – Život i djelo
(uz 150. obljetnicu njegove smrti)
Autor: Lovro Županović
ISBN: 953-6647-45-1
Format: 16 x 23 cm
Opseg: 110 stranica
Uvez: meki
Godina izdanja: 2003.

Lisinski, začetnik novije hrvatske i južnoslavenske glazbe, bio je suvremenik vrlo značajnog razdoblja u novijoj europskoj i domaćoj povijesti. Izgradio se na smjernicama hrvatskog narodnog preporoda 1848. godine, a slom tih ideja povukao je sa sobom i njega. U tome leži bit njegove tragike kao čovjeka i kao umjetnika. Nakon smrti privlačio je pozornost više nesretnim tijekom svog života nego vrijednošću stvorenog opusa, i taj ga je udes pratio/prati uglavnom sve do danas. Zato je autor ove knjige najprije nastojao osvijetliti skladateljev život i rad u okviru značajki epohe u kojoj je on živio i djelovao, a onda ga objasniti bez legende što ga je pratila.
Ovo je knjiga koja bi se trebala naći u svakoj školskoj knjižnici.
Cijena: 80,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Baloni i zračni brodovi u svijetu i Hrvatskoj
Autor: Vladimir Muljević
ISBN: 953-6647-44-3
Format: 17 x 23,5 cm
Opseg: 150 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2003.

Razvitak svih tehničkih grana, pa tako i one koja se bavi letenjem, ovisi o uvjetima i prilikama koje su neposredno ili posredno djelovale ili djeluju na dotičnu tehničku struku. Kada se promatra razvitak i nastajanje tehnike letenja, treba se osvrnuti i na onu daleku prošlost, koja je želju za letenjem, što čovjeku nije od prirode predviđeno, dovodila u mitologiju, priče i fantaziju. Tijekom povijesti tehnike nastajale su ponajprije jednostavne krilate naprave, slične pticama, dakle papirnati i svileni zmajevi. Napretkom fizike i uvidom u njezine zakonitosti, javljale su se ideje o složenijim napravama i letjelicama, koje su se osnivale na zakonima termodinamike tj. na razlici težine vrućeg i hladnog zraka, a kasnije i na razlici težine nekih plinova i zraka. Tako su nastali prvi papirnati i tekstilni baloni punjeni vodikom (charlieri).
Što je bilo dalje, pročitajte u ovoj povijesnoj knjizi o balonima našeg uvaženog profesora emeritusa Vladimira Muljevića.
Cijena: 200,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Povijest otoka Brača
Autor: Dasen Vrsalović
ISBN: 953-6647-51-6
Format: 17 x 23,5 cm
Opseg: 470 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2003.

Prvo izdanje ovog znanstvenog djela objavljeno je 1968. godine kao Brački zbornik br. 6. Knjiga je toplo primljena u kulturnim krugovima, kao i u javnosti uopće, te brzo ras-prodana. Ponukani željom omogućiti široj javnosti, a po-sebno žiteljima otoka Brača i mlađim naraštajima koji su u međuvremenu stasali, kao i onima koji su s Bračom i Bra-čanima povezani, upoznati se sa poviješću Brača, odlučili smo pripremiti drugo izdanje ove knjige.
Ovo drugo izdanje istog je tekstualnog sadržaja kao i prethodno, samo je na kraju knjige dodan životopis autora i njegova pok. oca dr. Mirka Vrsalovića, kojemu je autor posvetio ovu knjigu i kojemu dugujemo najbogatiju i najpotpuniju zbirku brač-ke arhivske građe. Naravno da niti bez mr. Berigoja Vrsalovića, brata pokojnog au-tora, ova knjiga ne bi ugledala svjetlost dana.
Cijena: 280,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

IZDVAJAMO

Da bi kupovali s košaricom ili poslali narudžbenicu, morate se registrirati (ili ako već jeste, koristiti Vaše korisničko ime i lozinku).

Naš direktni e-mail:
graphis1@inet.hr

 Na sve cijene treba dodati 5 % PDV-a.

 

 

NOVO!!!

UML-dijagrami

Napajanje električne vuče

NOVO!!  SIMATIC automatizacijski
sustavi

NOVO! Električna
pogonska tehnika

Fran Bošnjaković:
Nauka o toplini (I., II. i III.)

Nova knjiga R.
Miloševića:
Vakuumski
električni sklopni
aparati!

Imunologija i imunosne bolesti pluća. Izbornik: udžbenik - medicina!

A. Višković UGLJEN: SIGURNA ENERGIJA! Vidi izbornik: stručne knjige:energija.

Primjena programskog sustava Matlab za rješavanje tehničkih problema.

 

Aktualno:

Monografiju "BIOKOVO"
(izabrana 
u 20 najboljih knjiga u 2009.) naručite  telefonom  (01/2322-975) ili e-mailom (vidi popularnoznanstvena knjiga).

 

 

Objavljena je knjiga za djecu poznatog urednika emisija za djecu Hrvatskog radija Čedomila Variole: "Od neprilika do prilika..." (vidi beletristika, romani).