UVJETI KUPNJE


UDŽBENICI

STRUČNA KNJIGA
 > ELEKTROTEHNIKA
 > ENERGIJA
 > NORME
 > POVIJEST, GLAZBA
 > SPORT
 > VJERA, TEHNIKA, ZNANOST

LEKSIKONI, PRIRUČNICI, RJEČNICI

BIBLIOTEKA 30 MINUTA

BIBLIOTEKA EDZ-a

BELETRISTIKA

POPULARNO-ZNANSTVENA KNJIGA

KATALOG


Tražilica
Kategorija
Naziv
Pojam
Broj posjeta:
KORISNIČKO IME: LOZINKA:

 

 

 

 


 

Cijena: kn

Sklad vjere i znanosti
Autor: Krešimir Cerovac
ISBN: 953-6647-31-1
Format: 16,5 x 23,5 cm
Opseg: 158 stranica
Uvez: meki
Godina izdanja: 2001.

Ova je knjiga skroman pokušaj razmatranja problematike odnosa između prirodnih znanosti i kršćanske vjere, a nas-tala je kao skup tekstova objavljenih u razdoblju 1995.–2000. godine u časopisu List mladih MI (prilog Zbor). Dva su teksta objavljena i u časopisu Obnovljeni život, u nakladi Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove.
Tekstovi su poredani onako kako su objavljivani.
Cijena: 120,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Tehnika, temelj kulture – zagovor hrvatske budućnosti
Autor: Igor Čatić
ISBN: 953-6647-50-8
Format: 17,5 x 24 cm
Opseg: 410 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2003.

RASPRODANO!

U knjizi su sabrani tekstovi koje je prof. dr. sc. Igor Čatić napisao u razdoblju od 1986. do kraja 2002. Tekstovi su pretežno objavljeni u Vjesniku. Za te tekstove autor je primio Državnu nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti u području tehničkih znanosti. Iz predgovora prof. dr. sc. Stanislava Severa navodimo nekoliko misli: Djelo je skup mnogih objava poredanih smislenim, a ne vremen-skim redom. ... Iako se u dnevničkim objavama, tjednicima i sličnim glasilima obično ne navode popisi rabljenih izvora, autor je u mnogo slučajeva u samome tekstu iskazao svoj izvor. ... Vjerodostojno je ustvrditi da je broj izvora s kojima se autor slučio premašuje 500, koristeći se navodima više od 330 autora.... Popis oglednih tema pokazao je autorovo mnogoznalaštvo, koje se rijetko sreće u naših znanstvenika. Evo nekoliko tema koje se sustavno ponavljaju u autorovim prinosima: tehnika, vrste tehnike, tehnologija, polimerstvo, strojarstvo, strojevi, naprave, alati, proizvodnja, znanost, jezikoslovlje, filozofija tehnike, globalizacija, strategija, etika, otpad, norma, inženjerske i druge udruge, itd.

Cijena: 150,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Uskrsnuće Republike Hrvatske od 1990. do Bljeska i Oluje 1995. godine
Autor: Marko Veselica
ISBN: 953-6647-82-6
Format: 17 x 24 cm
Opseg: 460 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2005.

Sadržaj:

 

Predgovor; I. DIO: Razlozi i načini porobljenosti Republike Hrvatske (1918.–1990.) i njezina uskrsnuća (1990.–1995.); 

1. Uvodni pristup; 2. Zašto hrvatski narod nije mogao stvoriti slobodnu, nezavisnu i demokratsku državu - Republiku Hrvatsku; 3. Položaj, dostignuća i uništavanje hrvatskog naroda u srbokomunističkoj Jugoslaviji od 1945. do pada Aleksandra Rankovića 1. srpnja 1966. godine; 4. Posljedice, metodologija, tajming i sadržaj odvijanja političkih, gospodarsko-socijalnih, idejno-kulturnih i međunacionalnih procesa nakon Rankovićeva pada; 5. Neminovna sječa i kazneni progon vodećih partijsko-državnih dužnosnika na čelu s prof. dr. sc. Savkom Dabčević Kučar i Mikom Tripalom, kao i kazneni progon glavnih osoba iz Matice hrvatske i pokreta hrvatskih sveučilištaraca na čelu s dr. sc. Markom Veselicom i Draženom Budišom; 6. Faktori produbljavanja gospodarsko-financijske, socijalne i međunacionalne krize Jugoslavije, od sječe Hrvatske na Karađorđevu 1. i 2. prosinca 1971. godine do definitivne ustrojbe i profilacije velikosrpskoga genocidnog projekta 1986. i 1987. godine; 7. Zašto, kako i kada se definitivno ustrojio, javno formulirao i izložio velikosrpski genocidni program i kako su počeli procesi stvaranja strateško-političke platforme za "uskrsnuće Republike Hrvatske 1990.-1995." ; 8. Metode, tajming, programi, sadržaji i ključni, konkretni akteri stvaranja hrvatskih političkih stranaka, pripreme i održavanja prvih slobodnih demokratskih izbora u tadašnjoj SRH u travnju i svibnju 1990. godine; 9. Oslobađanje Hrvatske preko "bljeska" u svibnju; 10. Osnovni zaključci i poruke o fenomenu porobljenosti
 

II. DIO: Članci i intervjui 1990. – 2003.

Literatura; Autobiografska bilješka           

Cijena: 250,00 + 5 % PDV kn

IZDVAJAMO

Da bi kupovali s košaricom ili poslali narudžbenicu, morate se registrirati (ili ako već jeste, koristiti Vaše korisničko ime i lozinku).

Naš direktni e-mail:
graphis1@inet.hr

 Na sve cijene treba dodati 5 % PDV-a.

 

 

NOVO!!!

UML-dijagrami

Napajanje električne vuče

NOVO!!  SIMATIC automatizacijski
sustavi

NOVO! Električna
pogonska tehnika

Fran Bošnjaković:
Nauka o toplini (I., II. i III.)

Nova knjiga R.
Miloševića:
Vakuumski
električni sklopni
aparati!

Imunologija i imunosne bolesti pluća. Izbornik: udžbenik - medicina!

A. Višković UGLJEN: SIGURNA ENERGIJA! Vidi izbornik: stručne knjige:energija.

Primjena programskog sustava Matlab za rješavanje tehničkih problema.

 

Aktualno:

Monografiju "BIOKOVO"
(izabrana 
u 20 najboljih knjiga u 2009.) naručite  telefonom  (01/2322-975) ili e-mailom (vidi popularnoznanstvena knjiga).

 

 

Objavljena je knjiga za djecu poznatog urednika emisija za djecu Hrvatskog radija Čedomila Variole: "Od neprilika do prilika..." (vidi beletristika, romani).