UVJETI KUPNJE


UDŽBENICI

STRUČNA KNJIGA

LEKSIKONI, PRIRUČNICI, RJEČNICI

BIBLIOTEKA 30 MINUTA

BIBLIOTEKA EDZ-a

BELETRISTIKA

POPULARNO-ZNANSTVENA KNJIGA

KATALOG


Tražilica
Kategorija
Naziv
Pojam
Broj posjeta:
KORISNIČKO IME: LOZINKA:

Magnetski monitoring električnih rotacijskih strojeva

Biblioteka EDZ-a
Autor: Neven Srb
ISBN: 953-6647-64-8
Format: 17 x 23 cm
Opseg: 200 color stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004.

Magnetski monitoring u koji spadaju i monitoring osovinskih struja i parcijalnih izbijanja doživio je u posljednjih nekoliko godina najveći razvoj i najširu primjenu. Međutim sve je to na samom početku i prava  primjena može se očekivati tek u narednim godinama kad će biti otvoreno cijelo novo svjetsko tržište. Tehnički uvjeti za to su u potpunosti osigurani. Predstoji nužno potrebno školovanje i široka primjena u praksi. Magnetski monitoring je monitoring električnih strojeva za 21. stoljeće. Uskoro će se rad elektromotora i generatora moći kontrolirati pogledom na mobitel. Taj se način kontrole rada već danas primjenjuje u rafinerijama u SAD i Velikoj Britaniji. Knjiga daje pregled najčešćih, u praksi primjenjivanih metoda  nadzora (monitoringa) elektromotora i generatora u radu. Detaljno su opisane nove i vlastito razvijene metode  nadzora električnih rotacijskih strojeva. To su  magnetski monitoring i monitoring parcijalnih izbijanja pomoću Pt-100 sondi. Obuhvaćeni su istosmjerni motori/generatori, sinkroni hidro- i turbogeneratori, niskonaponski asinkroni motori napajani iz mreže ili frekventnih pretvarača te visokonaponski asinkroni motori.

Cijena: 285,00 + 5 % PDV kn

Ispitivanje i prematanje elektromotora

Biblioteka EDZ-a

Autor: Neven Srb
ISBN: 953-6647-71-0
Format: 17 x 23 cm
Opseg: 220 stranica, dvobojni tisak
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2005.

Rasprodano, nadopunjeno i izmijenjeno te objavljeno

u novoj knjizi: "Servis elektromotora"!

Knjiga je nastala na temelju ranije objavljenih knjiga i višegodišnjeg autorovog rada na području održavanja i popravaka električnih strojeva. Bogata materija prikupljena je najvećim dijelom iz elektroradionica, tj. sa samog izvora. Održavanjem tečaja i predavanja, te suradnjom sa stručnjacima iz ovog područja prikupljena je daljnja materija.

U knjizi  je spomenuta materija  sistematski obrađena i dotjerana; tako je dobiven priručnik trajno koristan u radu.Knjiga obuhvaća najnovije stanje u području standarda i propisa i čitaoca upoznaje s najsuvremenijim rješenjima u području prematanja i ispitivanja  elektromotora. Ilustrirana je brojnim originalnim primjerima iz prakse. U njoj se nalazi velik broj tablica i dijagrama sa svim potrebnim podacima za brzo, samostalno i kvalitetno rješavanje problema koji se pojavljuju pri prematanju elektromotora.

Prvenstveno je namijenjena inženjerima i tehničarima koji se u svom radu trajno ili povremeno susreću s ovom problematikom. Zbog jednostavnog načina pisanja knjigom se mogu vrlo dobro služiti  majstori i kvalificirani radnici, te namatači električnih strojeva. Studenti i učenici elektrotehničkih i elektroprivrednih škola naći će u knjizi obilje podataka i objašnjenja koja će im znatno pomoći u njihovoj stručnoj izobrazbi.

Cijena: 250,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Kakvoća električne energije
Biblioteka EDZ-a
Autor: Željko Novinc
ISBN: 953-6647-59-1
Format: 18,5 x 22,5 cm
Opseg: 286 stranica
Uvez: meki, spiralni
Godina izdanja: 2003.

Prihvaćanje europskih norma za Republiku Hrvatsku uvjet je bez kojega se ne može ni pomisliti na približavanje Europskoj uniji. Norme valja ne samo prihvatiti, nego se njima koristiti i u praksi, što svakako znači da određeni krug ljudi mora prihvatiti način razmišljanja koji se u tim normama nudi. Približavamo se civilizaciji koja se ponaša po dobro iskušanim i promišljenim normama, a rezultat toga visoka je kvaliteta proizvoda, visoka sigurnost ljudskog društva te visok standard života. Stroga provedba usvojenih norma smanjuje konflikte među partnerima u proizvodnji i u životu, a korisnicima određenih usluga jamči visoku kakvoću traženih i ponuđenih usluga.
U ovoj knjizi prikazano je nekoliko suvremenih metoda i uređaja (sustava) za ispitivanje i mjerenje kakvoće, prije svega električne energije, dani su osnovni elementi prateće teorije, te nekoliko norma i aplikacija posebno zanimljivih elektrotehničima i drugim tehničarima bez obzira na to gdje rade.
Cijena: 200,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

Kakvoća električne energije - reizdanje
Biblioteka EDZ-a
Autor: Željko Novinc
ISBN: 953-6647-89-3
Format: 17 x 23,5 cm
Opseg: 294 stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2006.

Iz predgovora 2. izdanja izdvajamo riječ autora: 

”U ruci držite drugo izdanje ove knjige, koja svakim danom dobiva sve više na aktualnosti što je Hrvatska bliže ulasku u EU. Naime, u Hrvatskoj je prešutno na snazi preporuka EN 50160 i primjenjuju je sve poslovnice HEP-distribucije u svojim izvješćima, tamo gdje to mogu. Ponašanje proizvođača, distributera i potrošača električne energije sve je više u skladu s tom međunarodnom normom. Svi relevantni čimbenici u RH rade intenzivno na tome da ta norma bude i zakonski na snazi u Hrvatskoj, ali to nije lako. Zašto? U Hrvatskoj ima oko 23 000 trafo-stanica na niskom i srednjem naponu. Mnoge treba temeljito obnoviti, a treba stvoriti još oko 2 500 novih da bi se riješile "sive zone". To su goleme investicije i bez odgovarajućih kredita, koncesija, djelomične privatizacije i financijske pomoći EU-a nećemo to uspjeti ostvariti sami u kratkom vremenu, ali uz odgovarajući plan i pomoć to ćemo sve napraviti u idućih nekoliko godina. Mnoge ljude još treba osposobiti i pripremiti za ovu normu. Zato je pred vama ova knjiga, koja vam u tome treba pomoći.”

Vjerujemo da će i brojni stručnjaci s tog područja prepoznati njezinu vrijednost, koristeći ju kao stalni priručnik.
Cijena: 200,00 + 5 % PDV kn

Elektromotori i elektromotorni pogoni
Biblioteka EDZ-a
Autor: Neven Srb
ISBN: 978-953-6647-78-1
Format: 17 x 23 cm
Opseg: 576 dvobojnih stranica
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2007.

... Budući da u našoj tehničkoj literaturi ne postoji odgovarajuća knjiga-priručnik koja bi pomogla pri rješavanju raznovrsnih i mnogobrojnih problema s područja elektromotora i elektromotornih pogona, odlučio sam u dogovoru s nakladnikom napisati knjigu za one koji rade u ovom važnom području. ...Pravilnim izborom obrađenih problema i jednostavnim izlaganjem, priručnik će pružiti naročitu pomoć tehničarima i mladim inženjerima... projektantima i konstruktorima, jer su u njemu navedene sve važnije norme, preporuke i podaci potrebni za njihov rad. Pvenstveno je namijenjem pogonskim inženjerima i tehničarima koji nadziru i održavaju elektromotorni pogon, ili se bave projektiranjem manjih elektromotornih pogona.
                                                                                                                 Autor

Cijena: 380,00 + 5 % PDV kn

Servis elektromotora

Autor: Neven Srb

ISBN: 978-953-279-003-0
Format: 17 x 23,5 cm
Opseg: 400 stranica
Uvez: tvrdi

 

Knjiga »Servis elektromotora« dvanaesta je moja knjiga, koje su do sada tiskane ukupno u 25000 primjeraka. Ova knjiga čini s knjigom »Elektromotori i elektromotorni pogoni« istog nakladnika detaljno obrađenu cjelinu. Knjiga »Servis elektromotora« obuhvaća područje proračuna, prematanja, popravaka i ispitivanja elektromotora.

U knjizi je  opisana problematika s kojom  sam se susretao u praksi u proteklih trideset i više godina. Sva sam  pitanja nastojao sistematizirati i obraditi na praktičan način bez dubljeg ulaženja u teoretska razmatranja. Uzeti su u obzir zahtjevi i postupci koji su navedeni u IEC TS 60034-23 (prvo izdanje 2003–02) Specifications for the refurbishing of rotating electrical machines. Navedeni su standardi, tehnčki podaci, upute i postupci koji omogućuju točno, ekonomično i kvalitetno ispitivanje, popravak i prematanje elektromotora. Pravilnim izborom obrađenih problema i jednostavnim izlaganjem priručnik će pružiti naročitu pomoć tehničarima i mladim inženjerima. Omogućit će brzo, jednostavno i sigurno rješavanje problema i elektrotehničarima koji nisu specijalizirani u ovom području.

Cijena: 350,00 + 5 % PDV kn
Detaljnije...

IZDVAJAMO

Da bi kupovali s košaricom ili poslali narudžbenicu, morate se registrirati (ili ako već jeste, koristiti Vaše korisničko ime i lozinku).

Naš direktni e-mail:
graphis1@inet.hr

 Na sve cijene treba dodati 5 % PDV-a.

 

 

NOVO!!!

UML-dijagrami

Napajanje električne vuče

NOVO!!  SIMATIC automatizacijski
sustavi

NOVO! Električna
pogonska tehnika

Fran Bošnjaković:
Nauka o toplini (I., II. i III.)

Nova knjiga R.
Miloševića:
Vakuumski
električni sklopni
aparati!

Imunologija i imunosne bolesti pluća. Izbornik: udžbenik - medicina!

A. Višković UGLJEN: SIGURNA ENERGIJA! Vidi izbornik: stručne knjige:energija.

Primjena programskog sustava Matlab za rješavanje tehničkih problema.

 

Aktualno:

Monografiju "BIOKOVO"
(izabrana 
u 20 najboljih knjiga u 2009.) naručite  telefonom  (01/2322-975) ili e-mailom (vidi popularnoznanstvena knjiga).

 

 

Objavljena je knjiga za djecu poznatog urednika emisija za djecu Hrvatskog radija Čedomila Variole: "Od neprilika do prilika..." (vidi beletristika, romani).